Quatre persones sospitoses de voler preparar un atemptat a París han sigut detingudes aquest dimecres a París i als seus voltants, segons han informat fonts judicials. Les detencions d'aquestes quatre persones -tres homes i una dona- s'han produït al districte XVIII, al nord de la ciutat i al departament de Seine Saint Denis, a la perifèria nord, segons les informacions del canal de televisió TF1 i de l'emissora France Info.

Dels tres homes, dos són germans d'origen turc que estaven en contacte amb el tercer, Youssef de 28 anys i conegut pel seu radicalisme integrista, ha afegit France Info. Altres mitjans han apuntat que aquest home havia estat condemnat el març del 2014 per intentar viatjar a Síria per integrar-se amb grups gihadistes. Aquest detingut havia sortit de la presó l'any passat i era objecte d'una mesura administrativa de residència vigilada en virtut del dispositiu antiterrorista activat després dels atemptats del passat 13 de novembre.

La dona era la companya d'un dels tres homes arrestats, sempre d'acord amb l'emissora, que ha assenyalat que després de la seva captura van ser conduïts a la seu de la Direcció general de la Seguretat Interior (DGSI, els serveis secrets). En els primers registres realitzats no se'ls ha trobat ni armament pesat ni explosius, però sí se'ls ha decomissat ordinadors que seran examinats.

La cadena BFM TV ha indicat que la detenció dels tres sospitosos s'ha decidit amb caràcter preventiu perquè s'havia detectat que treballaven en un projecte d'atemptat però que estava en una fase "intel·lectual" i es volia impedir que poguessin dotar-se d'instruments operatius.