L'assessor fiscal d'Aizoon, Miguel Tejeiro, i el notari que va avalar la constitució de l'empresa de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, Carlos Masià, van coincidir ahir que la germana del rei no tenia cap intervenció en la gestió de la societat familiar. Tot i això, Tejeiro va acusar la infanta de mentir quan el va assenyalar com una de les persones que integraven el seu cercle de confiança. "No sé d'on pot treure aquesta senyora que em tenia tanta confiança. Si només la vaig veure tres vegades i, amb prou feines, uns minuts!", va dir.

Els dos testimonis que van declarar ahir al matí en el judici del cas Nóos van posar de manifest la seva enemistat per motius personals. Tejeiro ja va explicar en la seva primera compareixença, dijous, que el notari va intentar perjudicar-lo quan va declarar en la instrucció del cas i li va atribuir la voluntat d'incloure la infanta a Aizoon per usar-la com a escut fiscal.

Masià ahir no va ser tan taxatiu però va insistir que Tejeiro li va donar a entendre que així fou quan li va demanar que sempre figurés primer el DNI de la infanta, li va atribuir la funció de "coordinador general" de Nóos i el va responsabilitzar de firmes falses d'Urdangarin en documents d'Aizoon.

Tejeiro va explicar que va aconsellar als ducs de Palma crear Aizoon per substituir la societat que tenien abans, Namasté, en què participaven els seus fills. Va ser creada per donar continuïtat a la dinàmica de facturar a través d'aquesta l'activitat professional de consultoria d'Urdangarin, va dir.

"No sóc conscient que hi hagi hagut ingressos de cap altre soci", va dir sobre el paper de la infanta Cristina a Aizoon l'assessor fiscal, que va desvincular a la germana del rei de l'empresa de la qual era sòcia però li va retreure la seva "inexplicable" referència a ell com "una de les seves quatre o cinc persones de confiança".

Tejeiro va afegir que l'única explicació que troba és que la infanta intenti desacreditar o fer creure que hi havia "molta més relació" de la que existia, quan només es van veure en tres ocasions.

El testimoni va explicar que Aizoon va aplicar el sistema d'amortització lliure mitjançant la contractació de treballadors, com havien fet abans l'Institut Nóos i Nóos Consultoria, empreses en què Urdangarin era soci de Diego Torres. A Aizoon, Tejeiro era qui indicava el nombre de treballadors necessaris per poder aplicar l'amortització però Urdangarin triava als empleats i l'activitat que se'ls encomanava. També es va deslligar de la decisió d'incloure compres personals a les despeses d'Aizoon i va afirmar que com a assessor no entrava al detall i no podia "retrocedir" despeses que quan arribaven a ell ja s'havien fet.

A més a més, Tejeiro va assegurar que el seu cunyat, Torres, "va desviar diners a l'estranger" procedents de les activitats de l'institut Nóos que va obtenir uns 6 milions per projectes desenvolupats per administracions públiques.