La jornada de primàries de dimarts als EUA va acabar amb contundents victòries per a Hillary Clinton que aplanen el seu camí a la nominació demòcrata a la Casa Blanca, i amb aparents bones sensacions per a Donald Trump entre els republicans, que no obstant això amaguen una trampa. Clinton es va imposar com a mínim en quatre dels cinc estats que votaven, i en alguns d'ells, com Florida, Ohio i Carolina del Nord, per amplis avantatges de més de deu punts. En el cas de Florida, estat que repartia el nombre de delegats més gran de la nit, va treure gairebé el doble de percentatge que el seu rival, Bernie Sanders.

A Missouri, el cinquè estat en competició, tots dos aspirants pràcticament van empatar (Clinton va guanyar per uns 1.500 vots), i els mitjans nord-americans no es van atrevir a projectar un guanyador a l'espera d'un possible recompte. La nit va suposar, doncs, un cop molt dur per al senador per Vermont, autoproclamat socialista democràtic, que va veure molt minvades les seves possibilitats d'aconseguir la nominació presidencial, ja que cada vegada queden menys delegats en joc.

Clinton va aconseguir dimarts dos estats que li eren d'allò més favorables, els meridionals Florida i Carolina del Nord, i va evitar que Sanders obtingués una sola victòria al sud tradicional dels EUA. Però, a més, l'exprimera dama es va apuntar victòries importants també a Ohio i Illinois, estats del cinturó industrial del país, molt afectats per la crisi econòmica i la desindustrialització, i en els quals la campanya de Sanders tenia posades moltes esperances.

En el bàndol republicà, la nit de dimarts no va deixar les coses tan clares com en el demòcrata, més aviat al contrari, ja que, tot i els aparents bons resultats del magnat novaiorquès Donald Trump (es va endur almenys 3 dels 5 estats i va veure com abandonava Marco Rubio, que va fracassar a Florida), les xifres no li acaben de quadrar. Trump va guanyar, però no pel marge suficient, i, per tant, no es va emportar un nombre de delegats prou gran per avançar amb pas ferm cap als 1.237.