El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar ahir que el seu Govern prepara una ofensiva per reivindicar la construcció del Corredor Mediterrani, fent pinya amb l'executiu valencià i altres aliats i denunciant davant la Unió Europea els "incompliments de l'Estat espanyol".

En la sessió de control al President de la Generalitat, en el ple d'ahir, Puigdemont va explicar que dilluns que ve el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es reunirà amb la consellera valenciana d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador. Una reunió que, segons Puigdemont, ha de servir "per començar a teixir les aliances imprescindibles perquè el Corredor Mediterrani vagi prosperant", amb la complicitat d'altres territoris que hi poden estar interessats, com Balears, Múrcia i Andalusia.

El President català convocarà en les pròximes setmanes la primera reunió d'una "taula estratègica pel Corredor Mediterrani", en la qual espera que s'impliquin "administracions i agents econòmics i socials".

El Govern vol establir també una "interlocució" directa amb les institucions europees per "explicar que l'Estat espanyol no està complint" els seus compromisos perquè el Corredor Mediterrani sigui una realitat. "A l'Estat espa- nyol ens sentim molt sols", va denunciar Puigdemont, que en resposta al president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, va garantir que aquest projecte és de la seva "màxima prioritat".

El portaveu de Foment del Grup Parlamentari Popular (GPP) al Congrés, Andrés Ayala, va assegurar ahir que el govern central compleix les seves inversions al Corredor Mediterrani, davant les acusacions del President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Després de rebutjar "rotundament" les declaracions de Puigdemont, Ayala va defensar que "ja s'estan realitzant totes i cadascuna de les inversions que la ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar el 2014" i que el seu partit està "entestat" en la finalització d'aquest projecte, per a "una millor connexió del Llevant espa-nyol amb la resta d'Espanya i d'Europa". Segons la seva opinió, Puigdemont intenta "distreure l'atenció de tots els problemes que té a Catalunya" i li va recomanar que "el primer que ha de fer és assabentar-se de les inversions que ha realitzat el govern d'Espanya al Corredor del Mediterrani".

Ayala va recordar que es tracta d'un corredor que no només discorre per Catalunya, sinó també, gràcies al finançament de la Unió Europea, per Andalusia, Múrcia i País Valencià, i va insistir que el govern central "està complint i seguirà complint".