El portaveu del PP al Parlament, Xavier García Albiol, va anunciar ahir que el govern central avançarà avui a la Generalitat al voltant de 350 milions dels 1.400 que li corresponen a Catalunya de la liquidació de l'exercici del 2014. Albiol es va reunir ahir a Madrid amb el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, el dia abans que ho faci el vicepresident de la Generalitat catalana i conseller d'Economia, Oriol Junqueras.

Precisament en la reunió d'avui, Junqueras demanarà a Montoro un interès del 0% per al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), i poder rebre la part corresponent de la liquidació del 2014. Aquesta serà la primera trobada entre tots dos des de la constitució del Govern català, a mitjan mes de gener passat. No serà, però, el primer contacte de Montoro i Junqueras, ja que el 8 de març van parlar per telèfon per abordar les tensions financeres de la Generalitat, hores abans que el responsable econòmic del Govern es reunís a l'aeroport del Prat amb el ministre d'Economia, Luis de Guindos.

Aquesta vegada serà Junqueras qui acudirà a Madrid per veure Montoro, cita que tindrà lloc avui a les cinc de la tarda a la seu del ministeri, segons les fonts consultades. Junqueras posarà sobre la taula la difícil situació de tresoreria de la Generalitat, que enguany demanarà un total de 7.520 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmic, ja que continua sent incapaç d'acudir als mercats financers.