El líder de Podem, Pablo Iglesias, es reunirà avui amb els secretaris generals autonòmics i d'organització per explicar-los les causes i conseqüències del cessament de Sergio Pascual com a secretari d'Organització i, al seu torn, començar a exercir com a cap "interí" de l'aparell del partit.

Iglesias buscarà el suport dels líders autonòmics al cessament de Pascual per evitar enrenous interns que entorpeixin l'objectiu de conformar un govern de canvi. Molts dels secretaris generals de Podem ja han fet pinya amb Iglesias públicament, entre ells, l'andalusa Teresa Rodríguez, que ha defensat que la destitució de Pascual "compleix completament" els estatuts del partit. Al secretari general de Podem Aragó, Pablo Echenique, un dels que havia estat més crític amb el sector d'Iglesias, "li valen", segons va dir ahir, els motius del líder del partit "per reestructurar el seu equip".

Ni Rodríguez ni Echenique veuen la rivalitat que s'apunta entre Iglesias i el seu número dos, Íñigo Errejón, que amb el cessament de Pascual ha perdut la seva mà dreta al partit.