El TC escoltarà el Govern abans de decidir sobre el recurs del canvi de nom d'Exteriors

El Tribunal Constitucional dóna deu dies perquè les parts implicades presentin al·legacions

18.03.2016 | 00:00

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha acordat traslladar a la Fiscalia i a la Generalitat de Catalunya l'incident d'execució de providència que l'advocat de l'Estat va presentar l'11 de març contra els decrets de la Generalitat 202/2016 de canvi de nom de la conselleria d'Exteriors i 213/2016 que adscriu a aquest departament la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea.
L'alt tribunal dóna un termini de deu dies a les parts perquè formulin les al·legacions que estimin oportunes. L'Estat impugna els dos decrets adduint que incompleixen la suspensió cautelar de les funcions d'Exteriors que el Constitucional va dictar el 16 de febrer passat, quan va admetre a tràmit un conflicte de competència contra la creació de la conselleria de Raül Romeva.
L'advocat de l'Estat ha sol·licitat al Constitucional que declari la nul·litat dels dos decrets perquè "amb independència de la denominació que utilitzen" ambdós escrits "mantenen invariables les funcions atribuïdes a la nova conselleria" i, per tant, "incompleixen també materialment" la suspensió cautelar de les competències de la conselleria d'Exteriors del Govern català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema