ERC va criticar l'"ús partidista" de la Diputació de Barcelona per la participació de la seva presidenta, Mercè Conesa (CDC), en la presentació del manifest de càrrecs públics de rebuig de la proposta de l'Ajuntament de Barcelona d'estudiar regularitzar la prostitució.

El manifest va ser presentat ahir amb la participació de les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, que van reclamar a Ada Colau que "reconsideri" la posició de regular la prostitució.

ERC, que forma part del govern de la Diputació, es va voler "desmarcar" de l'acte i va advertir que "la institució no pot ser utilitzada per portar a terme aquest tipus de batalles partidistes".

En aquest sentit, el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i alcalde de Moià, Dionís Guiteras, va opinar que "qualsevol persona o partit té dret a sumar-se als manifestos que consideri", però va assegurar que ERC "no entén que es faci en nom de la institució ni que es facin servir els canals de comunicació institucionals per lliurar una batalla política". ERC, va deixar clar, "no utilitzarà mai les eines comunicatives institucionals per fer posicionaments personals o de partit. Esperem que aquest tipus de situacions no es tornin a produir i que mirem de preservar el paper institucional de la Diputació de Barcelona".