El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, va quantificar ahir en 1.090 milions d'euros la quantitat que haurà d'abonar el govern a Catalunya pel "càlcul inadequat" del finançament del 2015.

Uns diners que se sumen als 1.400 milions que rebrà la Generalitat abans de l'estiu a càrrec de la liquidació definitiva del 2014, 350 dels quals ja se li han transferit. Després de reunir-se més de dues hores amb el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, Junqueras va dir ahir que la preferència del Govern català és que la resta dels diners arribin mes a mes, sense esperar al juliol, quan està previst que ho rebin totes. Va confirmar que dijous a la nit els van arribar els 350 milions anunciats per Hisenda com a avançament dels 1.400 milions que corresponen a Catalunya per la liquidació del 2014 i va assegurar que no va reclamar nous avanços.

El que sí que desitja és que els diners arribin "de la forma el més regular possible", perquè que l'administració catalana pugui ser rigorosa amb els seus proveïdors "depèn també del rigor amb el que el ministeri compleix els seus compromisos, pendents des del 2014".

"Tots hem de ser responsables dels compromisos que tenim adquirits", va subratllar el conseller, en l'opinió del qual és millor prorratejar aquestes partides mes a mes perquè sorgeixen "del càlcul inadequat" que va fer el govern el 2014.