Salah Abdeslam va declarar davant els investigadors després del seu arrest que el 13 de novembre havia de fer-se esclatar amb un cinturó d'explosius, com els altres tres terroristes de l'Stade de France, però que va fer marxa enrere.

El fiscal de París, François Molins, va qualificar ahir Abdeslam com "un actor clau" en els atacs gihadistes d'aquella nit perquè "va tenir un paper central en la configuració de les ordres", en els preparatius logístics, i a més era un dels membres d'aquestes ordres.

No obstant això, el fiscal francès va puntualitzar que cal prendre aquest relat "amb precaució" per "diversos elements que semblen desmentir-se i sobre els quals haurà d'explicar-se". En primer lloc, perquè Abdeslam va dur els tres terroristes fins a l'Stade de France, al nord de París, on van activar els seus cinturons d'explosius, però ell, després, se'n va anar amb el vehicle en què els va transportar fins al districte XVIII de París, que, segons un comunicat posterior del grup gihadista Estat Islàmic, era un dels escenaris dels atemptats d'aquella nit. A més, falta aclarir per què Abdeslam va abandonar un cinturó d'explosius aquella matinada a Montrouge, a la perifèria sud de la capital francesa, i per què va trucar a dos coneguts a Brussel·les perquè l'anessin a recollir. El representant del Ministeri Públic va adonar-se, en qualsevol cas, del seu "paper central" en la configuració dels comandos, amb els viatges continus que va fer per Europa durant l'estiu i la tardor del 2015 amb diversos cotxes llogats, i a vegades acompanyat d'alguns dels altres presumptes membres de la xarxa.

Igualment Molins va recordar que Abdeslam es va encarregar de llogar dos dels vehicles utilitzats el 13 de novembre i de reservar l'hotel on van pernoctar diversos dels terroristes la nit precedent. Molins va reiterar que el detingut serà lliurat per Bèlgica a França en un termini de dos mesos, que pot prolongar-se fins a tres si Abdeslam recorre a la jurisdicció suprema. Sobre això, va indicar que els magistrats instructors francesos van cursar una nova euroordre contra Abdeslam que li va ser notificada ahir a la tarda per la Justícia belga.

Va afegir que, encara que el seu advocat va dir que s'oposarà al lliurament, això només retardarà el procediment, però no l'impedirà.