La CUP-Poble Actiu va rebutjar ahir el posicionament de tres alcaldesses de l'àrea metropolitana de Barcelona en contra de la proposta de la seva homòloga de la Ciutat Comtal, Ada Colau, de regular la prostitució voluntària.

En un comunicat, la CUP va recordar a les alcaldesses que la majoria del consistori de Barcelona s'ha posicionat a favor d'articular una normativa que protegeixi els drets de les treballadores sexuals, així com la necessitat urgent d'aturar la tracta i el tràfic de dones, un debat que no es va produir ni a la Diputació de Barcelona ni en altres consistoris.

Les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón; Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, van demanar ahir a Ada Colau que "reconsideri" la posició de regular la prostitució voluntària a la capital catalana, que rebutgen. Les tres alcaldesses van reclamar a Colau que abans de prendre decisions precipitades tingui en compte la repercussió que tindria a l'àrea metropolitana la regulació com a feina de la prostitució a Barcelona i que n'obri el debat tenint en compte els estudis sobre la regulació en altres països.