El president dels Estats Units, Barack Obama, va arribar ahir a Cuba, on farà fins demà una visia històrica a l'illa comunista per segellar el procés d'acostament, després de 87 anys sense que cap president americà posés un peu al país cubà. Obama va viatjar acompanyat de la seva esposa Michelle, les seves filles Malia i Sasha i la seva sogra Marian Robinson, va aterrar a l'aeroport internacional de l'Havana al voltant de les 16.20 hora local (20.20 GMT).

El mandatari va ser rebut pel canceller cubà, Bruno Rodríguez, acompanyat de la directora per a Amèrica del Nord del Ministeri d'Exteriors, Josefina Vidal; l'ambaixador de Cuba als EUA, José Ramón Cabanyes, i l'encarregat de negocis de l'ambaixada dels Estats Units a l'illa, Jeffrey de Laurentis.

El canceller cubà va obsequiar la primera dama amb un ram de roses blanques, amb un altre de roses rosades a les filles del president i amb un de roses vermelles a la sogra del president.

L'agenda oficial d'Obama començarà avui, el dia en què es reunirà amb el seu homòleg cubà, Raúl Castro, al Palau de la Revolució de la capital cubana, després d'una cerimònia de benvinguda.

Després Obama participarà en una trobada amb empresaris nord-americà i cuentapropistas, com es coneix a l'illa els emprenedors que han emergit amb l'obertura controlada a la iniciativa privada engegada per Raúl Castro com a part de les reformes econòmiques de l'illa.

Arresten Dames de Blanc

Una cinquantena de Dames de Blanc i opositors com el grafiter El Sexto o Antonio González Rodiles van ser arrestats a l'Havana després de la marxa habitual dominical del grup dissident femení, que va ser resposta amb una contramanifestació de rebuig per partidaris del govern cubà, que van increpar els crítics fins que van ser detinguts.