El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va mostrar ahir afectat per l'accident d'autobús dels joves estudiants que tornaven de València a Barcelona. "És un dia molt trist i molt dur. No podem fer res més que acompanyar en el dolor les víctimes i les famílies", va dir el President després de participar en els cinc minuts de silenci en record dels joves Erasmus a la Universitat de Barcelona.

A més, Puigdemont va animar els catalans "que vulguin expressar la seva solidaritat i condol" a assistir a l'edifici del rectorat de la UB per "mostrar el suport" tant als supervivents de l'accident com als familiars i amics de les víctimes.

La Comissió Europea (CE) va expressar ahir el seu condol a les famílies de les 13 estudiants Erasmus. El portaveu comunitari Margaritis Schinas va expressar, en nom del president de la CE, Jean-Claude Juncker, i de tot el col·legi de comissaris, el condol a les famílies.

A Itàlia, les mostres de dolor i de dol no van deixar de produir-se ahir per la mort de set estudiants d'aquest país, d'entre 22 i 25 anys.

França va enviar ahir també el seu condol. El ministre francès d'Exteriors, Jean-Marc Ayrault, va assenyalar en un comunicat que el seu departament està mobilitzat per "aportar tot el suport necessari a la família" de la jove francesa, i que tant l'ambaixada a Madrid com el consolat a Barcelona estan "en contacte estret amb les autoritats locals".