La delegació del Govern a Brussel·les ha atès aquest dimarts uns 130 casos de catalans afectats pels atemptats de Brussel·les, principalment persones que han quedat atrapades a la capital belga pel tancament de l´aeroport. Segons ha explicat a l´ACN el representant permanent de la Generalitat davant de la UE, Amadeu Altafaj, hi ha uns 50 catalans que dormiran al centre d´acollida habilitat a Zaventem, prop de l´aeroport, una quarantena que ho faran a Lovaina i diverses desenes més que es quedaran a la ciutat de Brussel·les. La delegació també ha creat una base de dades amb voluntaris que podrien acollir "gent bloquejada que no tingués capacitat de trobar un lloc on passar la nit".

De moment, segons ha explicat Altafaj, no s´ha hagut de recórrer a la llista de voluntaris perquè tothom ha trobat un lloc on passar la nit. "Alguns pels seus propis mitjans, amb hotels, i d´altres en els centres d´acollida que s´han habilitat en diversos punts, com Zaventem", ha dit el representant permanent davant de la UE. Segons Altafaj, l´acollida en el centre esportiu de Zaventem "és bona" i la delegació vol garantir que "tothom rep l´assistència adequada". Una trentena de famílies de catalans que viuen a Brussel·les s'han ofert per acollir qualsevol persona que s'hagi quedat atrapada, arran de la crida de la Delegació.

"Des de primera hora del matí hem constituït un equip de gestió de crisi a la delegació del govern a Brussel·les, amb la intenció de localitzar tantes persones com fos possible i atendre les trucades de familiars i coneguts de catalans o persones d´altres nacionalitats que poguessin ser aquí a Brussel·les o que avui haguessin de viatjar", ha explicat Altafaj.

A partir de demà, l´objectiu serà trobar solucions "el més ràpid possible" perquè les persones atrapades a Bèlgica "puguin tornar a casa seva, que és el que els preocupa més", segons Altafaj. La delegació, durant aquesta jornada, està treballant per ajudar els afectats en els trasllats necessaris, en la localització de persones, o en la facilitació dels contactes de les autoritats belgues, el consolat o els serveis d´emergència.