Els jesuïtes comuniquen a Ensenyament dos casos abusos denunciats els anys 70

Els homes, que llavors tenien 8 anys, s'han personat davant els Mossos encara que els delictes hagin prescrit

22.03.2016 | 19:43

La direcció del col·legi Kostka, dels jesuïtes, ha comunicat aquest dimarts al departament d'Ensenyament dues denúncies de dos exalumnes que asseguren que van patir tocaments en aquesta escola en els anys 70 i dels quals, segons el director del centre, no tenien cap coneixement.

Dos homes de 50 anys han denunciat a l'emissora RAC1 i als Mossos d'Esquadra aquests nous casos. Un d'ells quan tenia 8 anys, en el curs 1974-75, va tenir dolor d'estómac i a la infermeria va patir tocaments per part d'un professor. L'altre cas va ocórrer en l'any 1978 en semblants circumstàncies, segons ha denunciat l'emissora de ràdio.

En tenir coneixement dels dos casos, el director adjunt de la Fundació Jesuïtes Educació, Josep Menéndez, ha expressat la "consternació" del col·legi sobre els dos presumptes casos d'abusos sexuals i han aplicat el protocol d'actuació previst per la Generalitat, pel que han comunicat les denúncies al departament d'Ensenyament.

En un comunicat, el director adjunt de la Fundació Jesuïta mostra el seu "suport i solidaritat més incondicionals amb les víctimes d'abusos" i es posen "a la total disposició de les persones que sentin que han patit abusos sexuals, més enllà de les responsabilitats i prescripcions legals". "Que sàpiguen -ha afegit Menéndez- que tenen les portes de l'escola obertes, i la direcció i titularitat del centre a la seva disposició". "El nostre compromís" amb la custòdia i protecció dels nens i els joves és ferm -ha afegit-. Per això, els últims anys, i en el marc del nostre treball educatiu, hem elaborat els corresponents protocols de prevenció, i hem impartit la formació corresponent dels educadors amb entitats expertes".

Aquest protocol inclou que tots els professors dels col·legis jesuïtes han de signar un codi ètic d'actuació. "Per a nosaltres, l'educació és el més important i per aquesta raó assumim la història de les nostres escoles, tant per les moltes coses positives, com per aquelles negatives que hagin pogut causar algun mal", ha subratllat Menéndez.

Malgrat que es tracti de dos casos prescrits pel temps transcorregut, l'escola té constància que els dos denunciants han presentat denúncia davant la policia autonòmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema