El pare de Serena, víctima mortal de l'accident de Freginals, va criticar durament que hagi mort tanta gent jove, i considera que el trajecte des de València no es va fer amb la seguretat necessària. Sobretot va lamentar que el viatge es fes de matinada. "Calia evitar riscos", va insistir. "Era massa tard per conduir amb gent jove. Un país com aquest no hauria d'haver transportat aquests joves sense la seguretat adequada, a les quatre de la matinada, des de València. No tenia sentit, segons la nostra opinió", van dir el pare, i també un noi jove que l'acompanyava.

La seva filla, Serena, de 22 anys, de Torí, estudiant de 4t de farmàcia, és una de les joves que van morir dissabte a l'accident, i el seu pare va lamentar que no se'ls confirmés la seva mort fins al cap de 24 hores.

El pare va confessar que havia estat molt difícil admetre la mort de la seva filla, i va explicar que la mare no ha pogut viatjar a Espanya perquè està totalment destrossada. "Ens volem treure la vida, la nostra vida no té sentit sense la nostra filla", va sentenciar. L'home va apuntar que li havia estat difícil reconèixer la filla, la qual hauria identificat a través d'una fotografia.

"Jo vaig enviar-la tranquil·la a estudiar en aquest país amic i me l'emporto a casa morta. Era una noia meravellosa", va dir amb llàgrimes als ulls. "La meva filla quedarà al nostre cor, però cuideu els joves perquè coses així no passin mai més", va afegir.

Els Erasmus mostren el seu dol

Un dels Erasmus del viatge a València també va expressar la seva tristesa. "Tothom està commocionat en aquests moments; tots som estudiants internacionals que estem a Barcelona durant un any", va assenyalar Roger, un estudiant d'intercanvi londinenc que havia viatjat en l'expedició de València però en un autocar diferent del que es va accidentar a Freginals.

Roger va expressar que és una notícia "molt trista que tretze estudiants que van anar a passar un gran dia no tornessin a casa". També va explicar que coneixia algun estudiant de l'autocar que es va accidentar aquest diumenge a la matinada i que creu que està bé, tot i que encara estan intentant trobar informació de les víctimes i els ferits. "Qui sap quan fa que no havien vist les seves famílies, els seus pares, els seus tiets i no els tornaran a veure mai més. És molt trist", va dir Roger, que va afirmar: "els meus pensaments i oracions estan amb les famílies dels qui han mort".

Una estudiant de màster polonesa, l'Àgata, es va apropar a l'espai de dol de la Universitat de Barcelona per mostrar la seva tristesa i solidaritat: "em fa molta pena, i dono suport a les famílies i els coneguts". Una companya també polonesa d'aquesta estudiant té dues amigues italianes que viatjaven en l'autocar accidentat; totes dues estan hospitalitzades, una d'elles, en estat crític.

En una conversa al costat dels llibres de condol i de les ofrenes florals al vestíbul de la UB, Hans, que viatjava a l'autocar accidentat, va agrair a Puigdemont el suport que estan rebent per part de les institucions i de la universitat, perquè s'han sentit "molt acompanyats" i, també, molt ben tractats a l'hospital.