El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, demanarà al líder de Podem, Pablo Iglesias, que la seva formació contribueixi a "evitar fronts i exclusions" en una propera trobada.

Sánchez ha assegurat que no sap quan es veurà amb el líder de Podem, una trobada que, fa uns dies, fonts de les dues formacions havien situat per a abans de Setmana Santa, i ha recalcat que l'acord de govern que han subscrit socialistes i Ciutadans "és ferm i obert" a altres partits, alhora que ha considerat que el "bloqueig institucional" que viu Espanya "només beneficia el PP".

Preguntat per la possibilitat que la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, aspiri a la secretaria general del PSOE, Pedro Sánchez ha afirmat que aprecia i respecta molt la responsable dels socialistes andalusos, de la qual ha dit que "fa molt bé la seva feina". Segons la seva opinió, és ella a qui correspon aclarir aquesta possibilitat.

Sobre la viabilitat de liderar un nou govern a Espanya, Pedro Sánchez ha insistit que "no treballa perquè hi hagi una repetició d'eleccions" en aquest país, sinó per intentar liderar la "majoria de canvi" que existeix al Congrés dels diputats.

Es tracta, ha subratllat, de parlar "de solucions, no de butaques", i d'evitar els "fronts i exclusions", uns objectius que posarà sobre la taula quan es reuneixi amb Pablo Iglesias.

Pedro Sánchez ha afegit que serà coherent amb aquests principis "fins al final", i ha avançat que demanarà al líder de Podem que posi fi "al bloqueig institucional que només beneficia el PP, i no al conjunt d'espanyols que encara pateixen les retallades" aprovades pel govern de Mariano Rajoy.

El nou secretari general d'organització de Podem, Pablo Echenique, ha indicat al seu torn que ha vist "alguns passos" que està fent el PSOE en els últims dies que li fan pensar que el nou govern és "més a prop". "Vull esperar això, perquè no han canviat en l'àmbit del que és substancial les circumstàncies de la vida quotidiana de la gent", que és el motiu pel qual la gent de Podem, segons ha dit Echenique als mitjans de comunicació, ha deixat la seva vida privada i els seus treballs.

Tres dies després que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, proposés Echenique com a nou secretari d'Organització del partit, aquest ha assegurat que espera que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, accepti l'evidència.

Aquesta consisteix en el fet que el PSOE "no suma amb Ciutadans", i que el pacte "numèricament més viable i programàticament més coherent" és el que podria subscriure amb Podem i la resta de forces de l'esquerra (Unitat Popular i Compromís).

No obstant això, Echenique ha reconegut que encara no hi ha data per a la reunió entre Sánchez i Iglesias, però que l'agenda del segon està "explícitament neta" a l'espera del moment en què Sánchez "tingui un forat" per seure a parlar.

"Per nosaltres no serà, ens fa mal que la gent vegi amb preocupació i angoixa el futur econòmic de les seves famílies i negocis", ha afegit Echenique.