El Suprem es queda Homs i torna tota la resta del 9-N a Catalunya

L'instructor del tribunal català deia que els fets atribuïts a Homs no es podien separar de la resta

22.03.2016 | 00:00
Francesc Homs al Congrés
Francesc Homs al Congrés

El Tribunal Suprem ha decidit quedar-se només amb la part corresponent a Francesc Homs en la causa per la consulta del 9-N i retornar la resta a Catalunya.
El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instrueix la causa del 9-N va remetre al Tribunal Suprem tot el cas, ja que va entendre que els fets atribuïts a l'exconseller de Presidència Francesc Homs no es poden desvincular dels comesos per l'expresident català Artur Mas. Però la sala segona del Suprem ha tornat tota la causa al TSJC llevat del que afecta Homs, perquè l'instructor a Catalunya continuï investigant l'assumpte i només remeti a l'alt tribunal allò que estigui directament relacionat amb Homs, que com a membre del Congrés és aforat al Suprem.
En la provisió en la qual respon el jutge del TSJC, el Suprem recorda a l'instructor, així mateix, que els seus escrits, un cop abandonen el territori català, han de ser redactats en castellà, d'acord amb l'article 231.4 de la Llei Orgànica del Poder Judicial.
La resolució sobre l'exposició raonada (és a dir, la decisió sobre si els indicis existents són prou per obrir una causa contra Homs que pogués donar lloc eventualment a la tramitació del suplicatori contra ell) requerirà, al principi, l'informe del fiscal.
Després, és possible que el mateix Homs, que actualment és diputat i per tant té aforament davant el Suprem, i que en el moment dels fets era conseller de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, comparegui voluntàriament davant de l'alt tribunal.
Homs va anar al TSJC assistit per un advocat, encara que sense la condició formal d'investigat, i va reivindicar que la seva vinculació amb la consulta del 9-N sempre va ser pública i notòria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Comença l´evacuació de ´la Jungla´ de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Òmnium revisitarà les grans mobilitzacions des del 1950

Òmnium revisitarà les grans mobilitzacions des del 1950

Cuixart defensa que les protestes socials han configurat el país

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

La resolució va ser ratificada per 139 vots a favor, mentre que 96 dirigents es van mantenir...

Mas exhorta Rajoy a recuperar ´els ponts de diàleg´ amb Catalunya

Mas exhorta Rajoy a recuperar ´els ponts de diàleg´ amb Catalunya

L'expresident demana al líder del PP que revisi el document de les 23 demandes catalanes

Enllaços recomanats: Premis cinema