El Jutjat d'Instrucció número 3 de Manresa considera que el presumpte delicte d'injúries de què s'acusa l'expresident de Societat Civil Catalana (SCC), Josep Ramon Bosch, no ha prescrit i, per tant, se li practicarà un judici oral si ho demanen les parts. El 20 de gener, Bosch es va negar a declarar perquè considerava que el delicte havia prescrit, però la jutgessa considera que les injúries van estar penjades a les xarxes socials fins al setembre.

L'expresident de SCC està sent investigat per haver intimidat, presumptament, diverses personalitats catalanes a través d'un perfil fals de Facebook sota el pseudònim de Fèlix de Sant Serni de Tavèrnoles. L'associació de juristes Drets ja ha dit que tirarà endavant la petició com a representant de l'actor Toni Albà, un dels injuriats.

El mateix jutjat de Manresa havia obert diligències prèvies contra Josep Ramon Bosch després de la querella que va interposar Drets, i l'expresident de SCC va haver de declarar als jutjats el 20 de gener passat en qualitat d'investigat. Tot i que el perfil de Facebook va ser eliminat poques hores després de presentar-se la querella, Drets va informar que disposava d'una acta de navegació certificada que en demostrava l'existència i que va fer arribar a la causa oberta als jutjats.

Josep Ramon Bosch va dimitir de la presidència de Societat Civil Catalana pocs dies després de la presentació de la querella, el mes de setembre passat. A la sortida dels jutjats el mes de gener, Bosch no va voler fer cap declaració, però el seu advocat va explicar que s'havia negat a declarar perquè consideraven que la causa havia prescrit i, per tant, en emanaven l'arxivament.

Entre les personalitats que haurien estat injuriades des del perfil de Facebook esmentats hi apareixen els noms de Toni Albà, Pilar Rahola, Hilari Reguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández, entre d'altres. Segons explica l'associació Drets, es tracta de missatges "profundament injuriosos i presumptament delictius, que contenen odi visceral envers aquestes persones".