El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablo Iglesias, han desbloquejat les seves negociacions amb una conversa en la qual han pactat reunir-se el pròxim 30 de març amb "plena voluntat" per part de tots dos de negociar, evitar noves eleccions i aconseguir un govern "de canvi i estable".

És el que han assegurat PSOE i Podem en un comunicat pactat entre les dues forces polítiques després de la conversa telefònica de mitja hora que van mantenir Sánchez i Iglesias just abans d'uns dies de descans amb motiu de la Setmana Santa. Després d'aquest període haurien d'impulsar les negociacions entre els diversos partits per tal d'aconseguir algun acord que eviti noves eleccions.

En la seva conversa, el secretari general del PSOE i el de Podem han coincidit que és urgent "obrir un nou temps polític" i formar un govern que rellevi el presidit per Rajoy, i, per això, han apostat per "articular acords amplis" .

A tots dos els inquieten així mateix "les formes d'un govern interí que no respecta el Parlament", en al·lusió a la decisió de l'Executiu en funcions de no sotmetre's al control del Congrés.

Encara que Sánchez i Iglesias asseguren que hi ha "molts punts en comú" davant les reformes que es necessiten, el líder socialista creu que gran part del que es requereix està inclòs en l'acord signat per ell amb Ciutadans, que el PSOE considera vigent i obert a altres partits.

No obstant això, Iglesias, creu que "la millor inspiració" per a un futur executiu és el govern de la Generalitat Valenciana.