La multitudinària manifestació en suport a les víctimes, contra el terror i la por convocada per aquest diumenge pels atemptats de l'22-M a Brussel·les ha estat anul·lada pels organitzadors, després que el Govern i l'Alcaldia de la capital demanessin el seu ajornament per motius de seguretat.

Els convocants de la iniciativa ciutadana, a la qual s'havien adherit a través de la xarxa social Facebook milers de belgues i residents estrangers al país, Emmanuel Foulon, Sophie Barthélemi, Dorian Peremans, Souad Yahia i Michael-David Passy, ??han informat avui de que la marxa "s'anul·la aquest diumenge".

"No hi haurà marxa ni concentració aquest diumenge per motius de seguretat", han assenyalat en un comunicat publicat a Facebook.

"Tenint en compte la capacitat policial sobre el terreny i perquè la prioritat és la investigació judicial, volem fer una crida perquè no hi hagi manifestació demà", van assenyalar els dos en una conferència de premsa al Centre de Crisi del Ministeri d'Interior.

"Els organitzadors de la marxa entenen totalment aquests arguments. La seguretat dels ciutadans és la prioritat absoluta i per això ens unim completament a les autoritats en la seva proposta d'ajornar a una altra data posterior" la concentració, van assenyalar en el seu comunicat.

"Demanem per això als ciutadans que no vinguin aquest diumenge a Brussel·les", han recalcat, alhora que van agrair als ciutadans el seu esperit de solidaritat, i van demanar que el lema "viure junts" de la marxa "ha de romandre al centre de les nostres vides quotidianes "malgrat l'anul·lació de la marxa.

Jambon i Mayeur havien indicat que comparteixen a emoció de la població, però van expressar el seu desig que "les manifestacions siguin ajornades algunes setmanes". El Govern belga i l'alcalde de Brussel·les volen que les manifestacions puguin celebrar-se en "les millors condicions" de seguretat i actualment la prioritat absoluta és la investigació dels atemptats, han recalcat.