La investigació dels atemptats de Brussel·les va avançar ahir amb la inculpació de dos homes, un dels quals seria el sospitós que duia un barret negre en les imatges de l'aeroport de Zaventem, alhora que ja es coneix la identitat de 24 dels 31 morts. La Fiscalia federal de Bèlgica va explicar que dos homes arrestats dijous van ser posats en la situació de detinguts per la seva suposada vinculació amb els atemptats del 22 de març: Fayçal Cheffou i Aboubakar A.

El jutge d'instrucció inculpa Cheffou per participar en activitats d'un grup terrorista, assassinats terroristes i temptativa d'assassinats terroristes. L'home hauria estat identificat com el tercer dels atacants de l'aeroport internacional de Brussel·les, en una roda de reconeixement visual, pel taxista que va portar a l'aeroport el comando terrorista. La Fiscalia no va confirmar oficialment aquesta informació, a l'espera de les proves d'ADN que es faran a partir d'elements trobats al taxi i en la maleta amb explosius que no va esclatar. En l'escorcoll dut a terme al seu domicili no s'hi van trobar armes ni explosius.

El segon home ja sota mandat d'arrest és Aboubakar A., inculpat per participar en activitats d'un grup terrorista. És un dels dos individus capturats dijous quan el seu vehicle sortia de l'autopista de circumval·lació de Brussel·les en direcció a Jette, al nord de la capital.

Les investigacions demostren que hi ha vincles clars entre els atemptats del 13 de novembre del 2015 a París i els de dimarts passat a Brussel·les, com revela la participació de Najim Laachraoui, un dels kamikazes de l'aeroport de Zaventem, que va ser, a més, el presumpte artificier dels comandaments a la capital francesa.

El que encara s'ha de dilucidar és si hi ha també connexió entre la cèl·lula de Brussel·les i els atemptats desmantellats a la localitat d'Argenteuil (a la perifèria de París) fa dos dies, tot i que els investigadors ho sospiten. Així, l'home arrestat divendres a Brussel·les després de resultar tirotejat en una cama està vinculat a aquest sumari francès.

D'altra banda, les autoritats belgues van informar que continua avançant la identificació de les víctimes. Els forenses ja han posat nom a 24 morts en els atemptats, mentre que 101 persones romanen encara hospitalitzades.

En els atemptats a l'aeroport internacional de Zaventem de Brussel·les i l'estació de metro Maelbeek, a pocs metres de les institucions comunitàries, van morir almenys 31 persones i van resultar-hi ferides 340 més, segons dades provisionals. Dels ferits, 101 són encara a l'hospital, 62 dels quals en cures intensives, mentre que 32 tenen cremades greus.

Mentrestant, l'aeroport de Brussel·les, danyat per les dues explosions en l'atemptat suïcida a la terminal de sortides, no reprendrà els vols de passatgers almenys fins dimarts.