El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja pensa en la nova etapa del partit, que hauria de començar amb el congrés que els socialistes catalans celebraran després de l'estiu. En concret, a l'octubre. Iceta, que ha comentat en diverses ocasions que vol presentar-se per tornar a liderar el PSC, no té encara una llista completa de la gent que vol que l'acompanyi a la direcció. Però el que sí que té clar és que hi vol persones com l'actual viceprimera secretària i alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlon. Tal com va comentar en una entrevista a l'ACN, les crítiques internes de Parlón per la postura oficial del PSC respecte del dret a decidir o la relació amb el PSOE no fan que Iceta la vulgui arraconar.

"No m'imagino una direcció del PSC en aquesta nova etapa en què no figuri de forma destacada Parlón", va explicar. Iceta va refermar la voluntat de presentar-se a la primera secretaria del partit al congrés del PSC previst per a la propera tardor. Amb tot, va assegurar que la presentació formal i pública de la candidatura la farà passat el mes de juliol, quan podrien haver-se repetit les eleccions al Congrés.

Si durant el congrés del PSC, Iceta rebés el suport de la militància, té molt clar que vol confeccionar "un equip al més plural, renovat i potent possible" perquè n'ocupi la direcció. "Penso comptar amb Parlon, com ja ho vaig fer, i em va costar una mica convèncer-la que era molt convenient per al partit que formés part de la direcció", va explicar. Parlon, per Iceta, formaria part de les "noves veus que són també la nova imatge que el PSC va construint".