L'empresari del món de la comunicació Justo Molinero ha retret avui al diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufià el seu discurs en la fallida investidura de Pedro Sánchez, en el que va proclamar des de la tribuna d'oradors: "Sóc el que vostès anomenen xarnego i independentista".

"Gabriel Rufián és un gilipolles. A mi no m'agrada. No em cau bé. Això que diu no s'ho creu. Això dels xarnegos... Ell, amb l'edat que té, ho ha viscut? Li ho han dit? Rufián, t'ho han dit alguna vegada? Ara vols tornar a treure aquests mites?", s'ha preguntat Molinero en una entrevista en RAC1.

"A mi no m'han dit mai xarnego, ni em sento xarnego", ha postil·lat Molinero, que ha assegurat que "en la Catalunya que m'agradaria no hi hauria gent com Rufián, que va a Madrid a dir que ens diuen xarnegos".

Molinero, nascut a Villanueva de Córdoba (Còrdova) el 1949 i que va emigrar a terres catalanes el 1967, ha recalcat que a Catalunya "no es maltracta a ningú per raons d'origen": "Jo sóc un català de Còrdova, perquè els catalans naixem on ens dóna la gana".

El fundador de Ràdio Tele-Taxi ha carregat contra la presidenta andalusa, Susana Díaz, de qui ha dit que li faria falta "conèixer més a Catalunya", i també contra el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a qui ha recomanat "viatjar més", per entendre que el procés sobiranista català no ha generat una crisi de convivència.

Molinero ha explicat a més que el vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, "serà qui encendrà aquest any les llums de la Fira d'Abril de Catalunya", una "imatge important".

Segons el seu parer, "Catalunya té dret a decidir", encara que ell no és ni serà "mai" independentista.

Quant a l'expresident català Jordi Pujol, ha afirmat que "ens ha robat les nostres creences", perquè s'ha vist que darrere del seu discurs sobre el "sentiment de pertinença" hi havia "una altra cosa".