L´OLP vol una investigació internacional sobre la mort d´un palestí a Hebron

27.03.2016 | 08:05

L'Organització per a l'Alliberament de Palestina (OLP) ha demanat una investigació internacional sobre la mort dijous d'un palestí a Hebron, quan un soldat israelià el va rematar d'un tret al cap quan ja havia estat reduït i estava estès a terra. "Fem una crida a una investigació especial del relator de l'ONU sobre execucions extrajudicials perquè comenci a investigar immediatament. No confiem en una investigació israeliana perquè no hi ha justícia quan es tracta de la vida dels palestins", va explicar Xavier Abu Eid, portaveu de l'OLP.
Un voluntari de l'ONG israeliana Betselem va divulgar dijous les imatges gravades en vídeo del que sembla que va ser el moment en què un soldat israelià remata d'un tret Abed al-Fatah al-Sharif, de 21 anys, a terra després d'haver estat reduït per atacar i ferir, suposadament, amb un altre palestí un membre de l'exèrcit a Hebron.
Els fets es van produir davant la presència de diversos soldats, oficials i membres dels serveis d'emergències, que no van semblar immutar-se per l'actuació del soldat.
"Culpem el govern del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, del que ha passat. I la gran qüestió és que si no hi hagués hagut un vídeo, hauria estat un altre palestí mort en intentar atacar un israelià. Per la reacció dels que estaven al voltant, em queda clar que no és un fet aïllat", va afegir Abu Eid.
Netanyahu mateix va censurar el que va passar i va assegurar que "no representa els valors de l'exèrcit israelià", una posició ratificada pel ministre de Defensa, Moshé Yaalon, mentre que l'enviat especial de l'ONU per al procés de pau al Próxim Orient, Nickolay Mladenov, va qualificar l'acte d'"espantós, immoral i injust".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

La direcció de Ferraz assegura que s'abstindran "per a Espanya i per Espanya" i no per al PP

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Iceta insisteix en el no a la investidura de Rajoy malgrat les fortes pressions de membres...

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Enllaços recomanats: Premis cinema