Després que la CUP presentés una moció en què insta a complir la resolució del 9-N malgrat l'anul·lació del TC, Pascal va assegurar que pot entendre que els cupaires tinguin la necessitat de marcar la seva posició política, de diferenciar-se de la de JxS, però va advertir que això no pot impedir que es pugui arribar a un acord sobre els pressupostos. "Perquè si no, ens haurem de preguntar si realment hem vingut a construir un estat o no", va apuntar.

"No hem vingut a fer gesticulacions per veure qui és més independentista o més pur en el plantejament de tenir un nou estat, hem vingut a fer-ho possible, i em sembla una mica absurd caure en aquests exercicis d'anar marcant perfil propi constantment", va insistir.

La convergent va reconèixer que seria "molt estrany" que la CUP no avalés els comptes, perquè els cupaires són conscients, va dir, que són "fonamentals perquè el procés tiri endavant". Tot i que el Govern està obert a parlar amb altres grups, Pascal va apostar per "fer-ho fàcil": "si amb la CUP compartim full de ruta i compartim l'horitzó, que és el del nou estat, i tots tenim clar que sense uns pressupostos no anirem endavant, jo diria que estem pràcticament obligats a posar-nos d'acord, perquè això és el que també executa el que ens va demanar la gent el 27-S, que féssim possible i viable el nou estat".

En aquest sentit, va alertar que seria un "error col·lectiu" no aconseguir l'acord pressupostari, perquè "la gent no entén que en el moment més clau" cadascú estigui "més pendent de com és cadascú que no pas del que és fonamental, que és fer el nou estat". Pascal va demanar "no distreure's" de l'objectiu final i "deixar els matisos pel després", i més tenint en compte que hi ha un estat al davant que "no ho posarà fàcil".

Les diferències a JxS

Després de treure ferro a les votacions diferenciades que s'han produït, Pascal va indicar que els diputats de CDC encara no han decidit com es posicionaran en la proposta de resolució que han registrat els seus companys d'ERC i alguns independents per no renovar els concerts a les escoles que segreguen per sexe. La portaveu de Convergència va vincular la posició al debat intern que també està fent el partit, tot i que va recordar que els convergents sempre han defensat la llibertat dels pares a escollir centre.

En la seva enquesta del Torn obert, el 72,9 % dels militants i simpatitzants de CDC considera que en la concertació dels centres educatius s'ha de tenir en compte el caràcter mixt pel que fa referència al gènere. Així, doncs, la militància avalaria la proposta d'ERC.