Un home ha estat detingut aquest dilluns com a presumpte autor d'un tiroteig als voltants del Capitoli dels EUA, seu del Congrés, que s'ha saldat amb dos ferits, el propi agressor i un agent, segons ha informat el cos de Policia encarregat de les instal·lacions.

Els accessos al complex han estat bloquejats immediatament després de sentir-se trets a la zona de l'àrea de visitants i la Casa Blanca també ha estat bloquejada, seguint els protocols de seguretat.

"Ningú podrà entrar o sortir de cap edifici. La gent s'ha de moure dins dels edificis o les connexions que hi ha sota terra. Si estan fora, busquin refugi", han indicat les autoritats policials als empleats del Congrés en un missatge intern al qual ha tingut accés EFE.

A través del seu compte de Twitter, la Policia del Districte de Columbia ha confirmat que es tracta d'un incident aïllat i que no suposa una "amenaça" per a la resta de la capital nord-americana.

El Congrés es troba en període de recés per les festivitats de Pasqua i no tornarà a l'activitat regular fins a mitjans del mes que ve, però moltes oficines dels legisladors continuen actives i part dels edificis estan oberts als turistes.

El Centre de Visitants del Capitoli es va construir amb l'objectiu d'augmentar les mesures de seguretat, després que el 1998 dos oficials de policia morissin en un altre tiroteig.