El jutjat d'instrucció número 26 de Barcelona va obrir diligències contra la poetessa Dolors Miquel per la lectura del poema "Mare Nostra" el passat 15 de febrer en el transcurs de l'acte d'entrega dels premis Ciutat de Barcelona, segons va informar ahir l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians (AEAC), que exerceix d'acusació particular.

Aquesta entitat considera que el poema de Dolors Miquel era una vexació de l'oració cristiana "Pare Nostre" i en aquest sentit opina que la poetessa podria haver comès un delicte contra els sentiments religiosos.

De la mateixa manera, l'entitat pensa que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, podria haver comès un delicte per omissió del deure de perseguir delictes. Segons explica l'AEAC en el seu comunicat, la Fiscalia ha traslladat les denúncies que tant aquesta entitat com el col·lectiu E-Cristians havia presentat contra la poetessa i l'alcaldessa.

La poetessa Dolors Miquel va recitar el poema "Mare Nostra", que va provocar que el cap del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, abandonés la sala on tenia lloc l'entrega dels guardons.

Entitats com les dues denunciants van considerar una "burla per als catòlics" el poema, que pren l'estructura del l'oració "Pare Nostre" per emfasitzar el paper de la dona com a creadora de vida. L'acte va generar una polèmica intensa amb detractors i partidaris del poema.