L'expresident de la Generalitat de Catalunya i líder de CDC, Artur Mas, va participar ahir en un dinar-col·loqui organitzat per Sobirania i Justícia, i va aprofitar per enviar un missatge als partits independentistes del Parlament.

Enmig de l'enfrontament entre Junts pel Sí (JxS) i la CUP per l'estratègia a seguir i sobre la moció dels anticapitalistes sobre el procés i la desobediència, l'expresident català va assegurar que arribar a obtenir la independència és "especialment complicat" si, sense haver-hi encara "una majoria sòlida", els partits sobiranistes "s'emboliquen en petites disputes, en entrebancs, en envegetes i en mirar-se de reüll".

En aquest sentit, Artur Mas aposta per "ser més i fer-ho una mica millor". Per això, va convidar les formacions independentistes a "eixamplar la base" de la gent favorable al procés sobiranista perquè "anirem més de pressa".

Per a l'expresident de la Generalitat, aquestes actituds han de "millorar" i, a més, creu que vénen donades perquè les formacions independentistes "no estan entrenades" en una qüestió tan complexa com la construcció d'un estat independent.

D'altra banda, Mas va advertir també que un hipotètic Estat català, per tenir "credibilitat en el món", hauria de fer-se "coresponsable" de les qüestions de Defensa.

Mas va reconèixer que la qüestió de si una Catalunya independent hauria de tenir exèrcit és "delicada i no genera consensos" en el món sobiranista. "El sobiranisme ha de saber que, per a molts països molt poderosos del món, la defensa és el tema número u", va advertir Mas, en un missatge als sectors antimilitaristes de l'independentisme català. Segons Mas, "si volem tenir credibilitat en el món com el que volem ser, un Estat, ens hem de fer coresponsables en Defensa".

"Cal saber que si no donem garanties en matèria de seguretat molts països ens donaran l'esquena", va alertar Mas que ha assegurat que els temes de defensa i seguretat en una Catalunya independent no es publiciten excessivament però sí que estan "molt estudiats".