El segrest d'un avió de passatgers de la companyia egípcia Egypt Air per un passatger armat amb un cinturó d'explosius aquest dimarts 29 de març se suma a la llista de casos registrats durant l'última dècada a tot el món.

Els segrestos, protagonitzats per pirates aeris amb diverses motivacions polítiques, i en algun cas amb algun trastorn mental, van acabar en tots els casos -i després de fortes amenaces- amb la rendició del segrestador i l'alliberament dels ostatges.

Relació dels segrestos més destacats:

- 3 octubre 2006. Un ciutadà turc va segrestar un avió amb 113 passatgers que volava de Tirana a Istanbul i el va fer desviar a Itàlia, en protesta per la imminent visita del Papa a Turquia.

- 24 gener 2007. Un avió de la sudanesa Air West, amb 116 persones, va ser segrestat a Khartum (Sudan) per un home armat i desviat a N'Djamena (Txad), on es va lliurar a les autoritats després d'alliberar els ostatges.

- 16 febrer 2007. Un avió d'Air Mauritane, amb 79 ocupants, va ser segrestat quan s'enlairava de Nouakchott (Mauritània) cap a Las Palmas (Espanya). A les poques hores, després d'aterrar a l'illa canària, el segrestador va ser reduït.

- 10 abril 2007. El segrestador d'un avió de la turca Pegasus Airlines, que volava de Diyarbakir a Istanbul, es lliura a les autoritats a Ankara (Turquia), on haviat obligat a desviar l'aparell.

- 18 agost 2007. Dos homes que van afirmar que actuaven en nom d'Al-Qaida segresten durant cinc hores un avió de la turca Atlas Jet, que havia partit de Xipre amb 136 ocupants. Es van rendir a l'aeroport de Natalia (Turquia), on la nau va aterrar per repostar i seguir cap a l'Iran. La bomba que portaven era de plastilina.

- 27 agost 2008. Dos homes segresten un Boeing 737 de la sudanesa Sun Air després d'enlairar-se de Nyala (Darfur). El van desviar a l'aeroport libi de Kufra, on van alliberar a 187 passatgers mentre retenien a sis tripulants. Finalment es van rendir i van dir que eren de l'Exèrcit d'Alliberament del Sudan (ALS).

- 20 abril 2009. Un pertorbat mental segresta durant vuit hores un avió de la canadenca CanJet Flight en un aeroport de Jamaica.

- 9 setembre 2009. Un pastor religiós amb antecedents per assalt a mà armada, segresta un avió d'Aeroméxico, amb 104 ocupants, que cobria la ruta entre Cancún i la capital mexicana per "una revelació divina", amb l'amenaça de fer-ho explotar en ple vol.

- 29 juliol 2010. Un home és detingut a l'aeroport moscovita de Domodédovo per segrestar un avió procedent de Mineralnie Vody, al Caucas Nord de Rússia.

- 29 juny 2012. Deu persones resulten ferides durant un segrest d'un avió de Tianjin Airlines, amb un centenar de passatgers, que sobrevolava la regió autònoma xinesa de Xinjiang (nord-oest). El pirata va ser reduït per la tripulació i els passatgers.

- 17 febrer 2014. El copilo d'un avió d'Ethiopian Airlines, amb 202 ocupants, que realitzava el trajecte d'Addis Abeba a Roma, segresta l'aeronau i la desvia a Ginebra, on va demanar asil polític.

- 29 març 2016. Un home amb un cinturó d'explosius segresta un avió de passatgers de la companyia egípcia Egyptair, que es dirigia d'Alexandria al Caire, i el fa desviar a l'aeroport de Larnaca (Xipre).