Una agent dels Mossos d'Esquadra ha patit lesions lleus aquest dimecres a Santa Coloma de Gramenet, quan una persona a la que estaven a punt de detenir ha agafat la pistola d'un company i li ha disparat, encara que la bala ha quedat atrapada a l'armilla antibales de la policia.

Segons han informat fonts pròximes al cas, els fets han passat cap a les 18:30 hores de la tarda, a l'altura del número 49 del carrer avinguda Generalitat de Santa Coloma de Gramenet, on els agents s'hi havien desplaçat per practicar una detenció.

Segons les primeres informacions, l'home al qual els mossos estaven a punt de detenir ha aconseguit prendre la pistola a un d'ells i ha disparat contra l'agent que, gràcies a la seva armilla antibales, només ha quedat ferida de caràcter superficial i ha estat traslladada pels seus propis companys a un hospital.

Els fets han passat quan l'home, que estava a punt de ser detingut per un delicte de robatori amb força, ha ofert resistència, per la qual cosa els agents l'han reduït, moment en el qual ha aprofitat per agafar la pistola d'un dels mossos.

Segons les fonts consultades, una vegada ha agafat l'arma, ha disparat dos trets, un que ha impactat a l'esquena de l'agent i un altre que ha anat a l'aire, i per això s'ha trobat el casquet a la zona.

Els agents han demanat reforços i, finalment, han pogut detenir l'autor del tret, segons les mateixes fonts.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès al lloc dels fets dos Mossos més per contusions, mentre que dos més també han anat a l'hospital per fer-se radiografies perquè han rebut alguns cops en el transcurs d'aquesta operació policial.

Els sindicats dels mossos han destacat que, si no hagués estat per l'armilla antibales, l'agent hauria patit lesions de gravetat, a l'hora que han reivindicat que aquest cas demostra la importància de poder actuar amb pistoles elèctriques.

La portaveu del Sindicat SAB-FEPOL, Valentina Nadón, ha demanat a la Generalitat que distribueixi de forma urgent armilles antibales als agents que encara no disposen d'aquest element i ha demanat a la societat i al Parlament, on precisament aquest dimecres ha començat a treballar la comissió sobre la idoneïtat de les pistoles elèctriques, que siguin conscients de la "necessitat urgent" de dotar mossos i policies locals d'aquestes i altres armes no letals.

De la seva banda, el portaveu d'SME (integrat en la intersindical dels Mossos d'Esquadra al costat d'SPC i CAC), Toni Castejón, ha reivindicat l'ús de les pistoles elèctriques, ja que és una eina útil per evitar el cos a cos amb persones que presenten resistència i evitar així que els agredeixin i els disparin.

En la mateixa línia, el portaveu d'USPAC, Josep Miquel Milagros, ha afirmat que si els agents haguessin disposat de pistoles elèctriques l'incident d'aquest dimecres a Santa Coloma s'hauria pogut evitar.