El segrest a Xipre d'un avió d'EgyptAir va fer reviure l'angoixa viscuda la setmana passada a l'aeroport belga de Zaventem, encara que en aquesta ocasió tot es va resoldre sense vessament de sang ni indicis que fos un acte terrorista sinó l'obra d'un pertorbat. El segrest va acabar al cap de sis hores amb l'home sortint de l'avió i entregant-se a la policia. Només 20 minuts després d'enlairar-se d'Alexandria, Seif Aldin Mustafà, egipci separat d'una xipriota, va obligar el comandant, Omar Yamal, a desviar l'Airbus A320 amb 55 passatgers i 7 tripulants cap a l'aeroport de Làrnaca, a Xipre.

Dues hores després d'aterrar, el segrestador va deixar sortir tots els passatgers, fet que va despertar les primeres esperances que podia tractar-se d'un acte amb un rerefons personal. La primera prova que apuntava en aquesta direcció la va donar Mustafà en llançar des de l'avió una carta per a la seva exdona. Poc després la policia confirmava que el segrestador exigia que la carta fos lliurada a l'exdona, que va acudir a l'aeroport per petició de la policia.

Quan tot semblava reduir-se a l'acte d'un marit ofès, la tesi del mòbil terrorista va tornar a agafar força, en sorgir informacions que Mustafà portava un cinturó d'explosius. A això s'hi va afegir que la policia va confirmar que exigia l'alliberament de dones empresonades a Egipte. El cinturó d'explosius va acabar sent un cinturó fabricat amb carcasses de mòbils. A l'hora de tancar l'edició no hi havia una informació sòlida sobre les motivacions reals del segrest, però el ministre d'Afers Estrangers, Ioannis Kassulidis, va dir que no hi ha dubte que es tracta d'una persona "psicològicament inestable".