El cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, va expressar ahir la seva opinió que mantindrà pròximament una reunió amb el President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

"Jo crec que el senyor Puigdemont i jo ens veurem. Crec que és bo que tinguem una conversa en termes raonables", va assegurar el president del Govern en una entrevista a Onda Cero en la qual, en plantejar-li quan es concretarà aquesta cita, va reconèixer que no ho sap.

Rajoy va considerar que la relació que va mantenir amb Puigdemont en la seva trobada de la setmana passada amb motiu d'un homenatge a Barcelona a les víctimes del vol de Germanwings va ser "molt raonable".

El cap de l'executiu espanyol va recordar que a més va estar amb el líder d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i "tot va ser molt normal perquè som gent normal".

Davant la pregunta de si és Puigdemont qui no desitja reunir-se amb ell, Rajoy va subratllar: "no ho emboliquem més".

També va explicar que hi ha moltes qüestions pendents de parlar entre el govern centra??l i el de la Generalitat i que ell seguirà defensant en tot moment la unitat d'Espanya.

El cap de l'executiu es va referir a una entrevista a l'expresident del govern José Luis Rodríguez Zapatero en la qual aquest va apostar per tornar al text de l'Estatut abans dels canvis motivats pel Tribunal Constitucional per considerar que no li sembla una cosa gaire raonable perquè no s'atenia a la Constitució.

"Respecto la seva opinió, però no la comparteixo", va afegir, i va considerar, davant altres paraules de Zapatero en les quals lamentava que el PP recollís firmes en contra de l'Estatut, que no té sentit estar revisant la història.

Però va insistir que oposar-se a una cosa que contradeia la Constitució era una obligació del Partit Popular.

El Govern no en té constància

La consellera de la Presidència, Neus Munté, va assegurar que el Govern no té constància de "cap petició formal" del president del govern, Mariano Rajoy, per reunir-se amb el President català, Carles Puigdemont.

Després de la reunió d'ahir del Govern, Munté va destacar la "total predisposició" de Puigdemont a "parlar, seure i dialogar amb qui vulgui fer-ho, també amb Rajoy", de qui espera que un assumpte d'aquesta importància el comuniqui per canals oficials i no només "informalment" a través d'un mitjà de comunicació.

Després que la setmana passada Rajoy i Puigdemont coincidissin a l'acte d'homenatge a les víctimes de l'accident de Germanwings, a l'aeroport del Prat, Munté va explicar que, més enllà de la breu conversa de cortesia que van mantenir, "no s'han telefonat".

Segons Munté, una reunió entre tots dos, ara, només "serviria d'alguna cosa en funció de la voluntat" de Rajoy "d'abordar les qüestions" pendents de solucionar entre les dues institucions.

Munté va indicar que, en contra del que estableixen les normes de "correcció institucional", Rajoy no va trucar a Puigdemont després de ser investit President de la Generalitat per felicitar-lo.