El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha transmès aquest dimecres al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que està disposat a renunciar a la vicepresidència per facilitar un govern "a la valenciana" entre PSOE i Podem, però li ha demanat a canvi que s'avingui a explorar "la via dels 161" suports -que sumen PSOE i Podem- per formar un govern progressista. En aquest marc s'ha mostrat disposat al diàleg amb el líder de C's, Albert Rivera, per buscar que la seva formació faciliti "per activa o per passiva" la conformació d'aquest govern d'esquerres. Ha assegurat que la seva formació manté la defensa del referèndum a Catalunya tot i que ha emplaçat a Pedro Sánchez -i aquest ha acceptat- que "el PSC i En Comú Podem -mitjançant la feina de Xavier Domènech i Miquel Iceta- puguin avançar propostes en aquesta direcció", perquè "seria una manera raonable d'avançar". "A Sánchez no li sembla malament que Iceta i Domènech dialoguin per una proposta de consens, fet que seria molt ben rebut per la societat catalana", ha dit.

En roda de premsa al Congrés després de la reunió que ha mantingut amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, Iglesias ha explicat també que després d'aquesta cessió de Podem, ara "li toca" cedir al PSOE.

La reunió al Congrés entre el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablo Iglesias, ha conclòs després de dues hores. Sánchez i Iglesias, que no mantenien una trobada des del passat 5 de febrer, s'han entrevistat a la sala Martínez Noval del Congrés.

La reunió va començar passades les 10.30 hores després que tots dos dirigents posessin junts i somrients davant els mitjans.

La trobada d'avui hauria de servir per conèixer si és possible que PSOE i Podem tornin a obrir una negociació per estudiar si hi ha possibilitats de pactar la conformació de govern i, de moment, des d'ambdues parts destaquen que hi ha "voluntat política".

A la seva arribada al Congrés, Iglesias ha lliurat a Sánchez -tots dos sense corbata- el llibre "Historia del Bàsquet a Espanya" de Carlos Jiménez, un tom de 670 pàgines que repassa la història d'aquest esport espanyol a través de 250 testimoniatges.

"És bé començar pel que ens uneix. Una abraçada. Pablo Iglesias" és la dedicatòria que el líder de Podem ha escrit en el llibre que ha regalat a Sánchez abans de la reunió,