Tres joves d'entre 22 i 27 anys de Barcelona van morir ahir en estavellar-se una avioneta Cessna 172 a la localitat madrilenya de Perales de Tajuña per causes que s'investiguen, ja que segons alguns testimonis, la nau va perdre una ala abans de precipitar-se cap al terra. L'avió havia sortit de l'aeròdrom de Sabadell.

L'accident va tenir lloc cap a les 2 del migdia, als afores de Perales de Tajuña -localitat a 38 km al sud-est de Madrid- on l'avioneta, que s'havia enlairat de Sabadell i es dirigia a l'aeròdrom de Quatro Vientos, es va precipitar contra un arbre i va incendiar-se. Després d'unes tasques de rescat difícils per l'estat en què ha quedat l'avioneta després de l'accident, els Bombers van recuperar els cadàvers de les víctimes, que van ser traslladats a l'Institut Anatòmic forense, segons fonts de la investigació.

Els tres joves, el pilot, de 27 anys, i dos acompanyants, de 22, eren socis de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell, el president del qual, Pere-Joan Nogueroles, va explicar ahir que tots tres tenien experiència de vol, havien obtingut una llicència privada i estudiaven per ser pilots professionals, tot i que aquest era un viatge per plaer, no de pràctiques.

"Els tres morts eren molt joves, qui pilotava tenia 27 anys i unes 250 hores de vol", va explicar Nogueroles, que va precisar que els socis de l'aeroclub disposen d'una flota de 50 avions que poden usar per a aquest tipus de vols.

L'aparell havia sortit a les 11.21 hores de l'Aeroport de Sabadell i el vol tenia una durada estimada de 3 hores.