L'impacte amb un voltor en ple vol amb una de les ales és la causa més plausible de l'accident de l'avioneta Cessna 172 que es va estavellar aquest dimecres a Perales de Tajuña i que va causar la mort de tres joves de Barcelona d'entre 22 i 27 anys: Andrés López Revuelta, Joan Serra Lloveras i Marc Campos Recasens.

Segons fonts de la Guàrdia Civil, les restes d'un ocell, que podria ser un voltor per l'envergadura de l'animal i l'altura a la qual va poder xocar amb l'avioneta, van ser trobats en un ala de l'aparell.

A l'espera de la confirmació de l'informe oficial de la recerca que estan duent a terme Aviació Civil, tant les fonts consultades com l'Aeroclub Sabadell al que pertanyien els joves morts, apunten al fet que la col·lisió hauria provocat que l'ala es trenqués i l'aparell caigués ràpidament al terra.

No és la primera vegada que un voltor desencadena un sinistre en una aeronau. L'agost del 2013, els dos ocupants d'un ultralleuger van morir en estavellar-se a Milagro, Navarra, després d'impactar amb aquesta au rapinyaire durant el vol.

L'aparell havia partit a les 11:21 hores de l'Aeroport de Sabadell i el vol tenia una durada benvolguda de 3 hores. Al moment de l'accident es trobava a 25 minuts de la seva destinació, Cuatro Vientos.