El pas enrere de Pablo Iglesias en la seva exigència d'ocupar un lloc rellevant en un hipotètic govern de canvi amb el PSOE per facilitar el diàleg amb els socialistes, no ha mogut ni una mica la posició de Ciutadans, que bloquejarà qualsevol acord a tres bandes en què hi sigui Podem: abans prefereix noves eleccions. Ho va dir per activa i per passiva tota la plana major de Ciutadans, començant per Albert Rivera. Per al president del partit, és pitjor, fins i tot, que unes noves eleccions, és un "mal govern" amb un president "per un dia" per sortir del pas i lligat de mans per la "pinça" del PP i Podem.

Rivera va reconèixer que ha notat un canvi d'actitud en Pablo Iglesias que va relacionar amb la seva baixada en les enquestes i la crisi interna, un canvi que valora si serveix perquè "no posi pals a les rodes". Tanmateix no veu possible arribar a algun consens amb Podem llevat que "deixi de ser Podem".

El responsable econòmic de la formació, Luis Garicano, va alertar que les propostes econòmiques de Podem portarien el país al rescat i va garantir que el seu partit no facilitarà un govern amb la formació de Pablo Iglesias.

Per part seva, Podem espera aconseguir que la primera reunió que celebrin els equips negociadors de la formació liderada per Pablo Iglesias i el PSOE sigui bilateral, sense incloure altres partits, abans que es convoqui una trobada que també inclogui Ciutadans. Aquesta és la idea sobre la qual treballa l'equip d'Iglesias, que encapçalarà la delegació negociadora de Podem, en la qual també s'integraran la resta de membres que ja van participar en anteriors reunions, entre ells, els diputats Irene Montero i Rafa Mayoral i el secretari Polític, Íñigo Errejón.

El líder de Podem va considerar fonamental explorar la possibilitat que hi hagi un govern progressista de coalició i va reclamar una oportunitat perquè pugui tirar endavant l'executiu "a la valenciana" que propugna el seu partit. Després del "fracàs" de la gran coalició entre populars i socialistes i de l'acord d'investidura del PSOE amb Ciutadans, Iglesias va demanar "provar alguna cosa nova" i explorar el camí que, segons la seva opinió, està més a prop d'aconseguir un govern.

La crítica de Susana Díaz

Per part seva, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, va qualificar d'"artista" el líder de Podem per "renunciar al que no té i cedir-ho a un company", en al·lusió a la seva renúncia a tenir la vicepresidència del govern. Segons Díaz, Iglesias ha mostrat diferents facetes durant els últims tres mesos i dijous va decidir la d'"artista", en renunciar a un càrrec que no li pertany i oferir-lo a algun dels seus companys de partit.

El vicesecretari d'Autonomies i Ajuntaments del PP, Javier Arenas, va advertir que Ciutadans pot acabar sent "el gran enganyat" del "teatre" que està protagonitzant Pedro Sánchez, que podria canviar "de parella" i recolzar-se en Podem per arribar a La Moncloa. Arenas va avisar que, "ni amb 131" diputats -els de PSOE i Ciutadans- "ni amb 161" -socialistes i Podem- "es va enlloc" i, per tant, és "impossible" que Sánchez encapçali un govern "coherent i estable".