El jutge Antonio Recio, de la conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM), es va imposar ahir com a president de l'Audiència de Barcelona a la progressista Ángeles Vivas, una de les signants del manifest de jutges catalans a favor d'una consulta independentista.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha designat Recio, magistrat de la secció primera de l'Audiència, amb el suport de deu vocals, vuit vots en contra i tres en blanc, en un ple en el qual sis membres de l'ala progressista van anunciar que emetrien vots particulars, segons van informar fons de la institució.

Antonio Recio Córdova va ingressar en la carrera judicial el 1990 i des de 2004 és magistrat d'una de les seccions civils de l'Audiència de Barcelona, a més de formar part de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) des del 1999.

L'altra aspirant, membre de l'associació progressista Jutges per la Democràcia i amb més antiguitat que Recio, és magistrada de l'Audiència de Barcelona des del 1990, on ha exercit sempre en sales penals excepte durant els anys en què va formar part de la sala social del TSJC.