Els britànics tancats a camps de concentració nazis van suportar tortures per part de la policia secreta del règim de Hitler (Gestapo) i van fer front a un "estès canibalisme" entre els presoners, segons uns documents amagats cinc dècades. Els Arxius Nacionals del Regne Unit van publicar 900 sol·licituds per rebre ajuda econòmica que les víctimes britàniques de la persecució nazi van fer arribar al govern del país durant la dècada dels 60.

Un dels documents més destacats és el de Harold Li Druillenec, l'únic supervivent britànic del camp de concentració de Bergen-Belsen, a la Baixa Saxònia, que va explicar en la seva petició els horrors que va viure durant els deu mesos que va passar sota el règim nazi. "La llei de la jungla regnava entre els presoners: a la nit o mataves o et mataven i de dia el canibalisme s'estenia", va explicar.

Segons les seves notes, a Belsen "no hi havia menjar, ni aigua, i dormir era impossible", mentre que al camp de Banter Weg (Hamburg), on també va passar un temps, "la tortura i el càstig" per mitjà de "cops, ofegaments i crucifixions" era el normal a totes hores. Va remarcar que les seves experiències li van afectar els pulmons i el cor, al que el govern britànic va reaccionar amb una compensació de 38.000 euros.