El filòsof, escriptor i acadèmic Félix de Azúa creu que "fa riure" que la ciutat de Barcelona tingui com a alcaldessa Ada Colau, "una dona que hauria d'estar servint en una parada de peix", segons el seu parer.

En una entrevista publicada per la revista Tiempo, De Azúa carrega durament contra Colau i estén les seves crítiques a Podem, fins al punt de dir que "la gent deu votar borratxa".

De Azúa, que en ocasions ha manifestat públicament el seu suport a UPyD, Ciutadans i la plataforma Societat Civil Catalana i va crear una forta polèmica a l'assegurar que l'escola catalana està "en mans de talibans", es queixa que "una ciutat civilitzada i europea com Barcelona" tingui com a alcaldessa Colau, que "no té ni idea de com es porta una ciutat ni li importa". "L'únic que li importa és canviar els noms dels carrers", postil·la. Respecte a Catalunya, considera que la situació és "grotesca", perquè s'ha entrat "en la via de la irracionalitat absoluta" i "ja només importen els sentiments, no la raó". Viure ara a Catalunya "és com a Txecoslovàquia en l'època dels tancs russos", opina De Azúa, que fa cinc anys que va marxar d'aquesta comunitat, un exemple que, segons el seu criteri, estan seguint sobretot els joves.

"Si no provoqués tants problemes, del meu cercle marxava tothom. És una situació insostenible", segons assegura De Azúa en l'entrevista.

Per la seva banda, Colau va replicar a de Azúa que pot citar-se a si mateix per definir en el diccionari de la RAE els termes "masclisme i classisme".

En el seu compte de Twitter, l'alcaldessa de la capital catalana va escriure el missatge: "En les futures definicions de masclisme i classisme de la RAE, el senyor Azúa podrà citar-se a si mateix. Quin honor!".