El president dels EUA, Barack Obama, va anunciar que farà públic l'arsenal nuclear del país per primer cop en una dècada, així com una "descripció detallada" de les mesures de seguretat que prenen les Forces Armades per protegir-lo. Obama va obrir amb aquest anunci a Washington el plenari de la IV Cimera de Seguretat Nuclear, centrada en evitar que els grups terroristes puguin accedir a material nuclear i amb la vista posada en l'amenaça creixent de l'organització Estat Islàmic (EI).

El governant nord-americà va celebrar que el risc s'hagi reduït "de manera mesurable", però va advertir que l'amenaça del terrorisme atòmic "persisteix" i "la millor manera de prevenir-la és garantir la seguretat del material nuclear".

Davant representants de més de 50 països, Obama va anunciar que ja són 102 les nacions que han ratificat la Convenció per a la Protecció Física del Material nuclear, adoptada el 1979 a Viena. "Treballant unides, les nostres nacions han fet més difícil que el material nuclear caigui en mans dels terroristes", va afirmar el president nord-americà.

Per part seva, Rússia considera "absolutament real" l'amenaça d'un possible conflicte nuclear a la península de Corea a causa dels recents assajos amb míssils efectuats per Pyongyang. "És una amenaça absolutament real. Ara l'important és reprendre alguna mena de diàleg", va assegurar Vladímir Voronkov, ambaixador rus davant l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA). El diplomàtic rus considera que la prioritat han de ser les negociacions a sis bandes -la Xina, EUA, Japó, Rússia i les dues Corees-, actualment estancades.