El portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Antonio Hernando, va anunciar que la setmana vinent començaran les reunions negociadores amb Ciutadans i Podem, que seran "a tres" i en què no descarta que hi participi el líder socialista, Pedro Sánchez si és necessari en algun moment. Les reunions començaran previsiblement dilluns. Hernando es va mostrar convençut que en aquestes reunions els equips negociadors dels tres partits podran "superar les dificultats" i arribar a acords, tot i que el procés, va admetre, "no serà fàcil".

Va assenyalar en aquest sentit que porta des del 20 de desembre escoltant que "tot és impossible", però "les coses s'han anat movent" i està segur que quan els tres partits s'asseguin a treballar seguiran "movent-se coses". "Superarem tots aquests impossibles que molta gent diu que s'han posat tot aquest temps", va afegir.

El portaveu socialista va advertir que el seu partit no trencarà l'acord amb Ciutadans, que segueix vigent com ja han dit "per activa i per passiva", i va assenyalar que des d'aquesta vigència es pot "millorar i complementar" amb acords amb Podem.

La portaveu adjunta de Podem al Congrés, Irene Montero, va demanar a Ciutadans que permeti "per responsabilitat d'estat" explorar una via d'acord que aconsegueixi suports parlamentaris suficients i no converteixi el seu acord amb els socialistes "en una presó per al PSOE".

Montero va lamentar l'actitud "tan agressiva i brusca" que ha presentat Ciutadans davant el començament de les negociacions entre PSOE i Podem i considera que "haurien de baixar una mica el to" i respectar els seus socis i la resta dels espanyols que volen que hi hagi govern. "Respectem l'acord" de PSOE i Ciutadans, però no pot convertir-se en una presó per al PSOE", va emfasitzar la cap del gabinet de Pablo Iglesias després d'assegurar que Podem no té "por" a unes noves eleccions, tot i que no desitja que es repeteixin.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, es va donar un termini de dues setmanes per aclarir si hi ha un nou executiu o es convoquen eleccions, cosa que depèn del fet que el Partit Popular o Podem "descongelin" la situació, i es va negar a compartir un govern tripartit amb la formació de Pablo Iglesias. Rivera es va mostrar una "miqueta més prudent" que Sánchez en la seva apreciació que s'està més a prop que hi hagi un govern de canvi.

Va insistir que el seu acord amb el líder socialista segueix viu i va apostar per un govern PSOE-Ciutadans amb una agenda reformista que pugui estendre ponts i rebre suports puntuals del PP en temes econòmics i de Podem en els socials i de regeneració democràtica.

La vicepresidenta del govern en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, va afirmar que l'executiu manté la seva mà estesa al secretari general del PSOE malgrat el seu "entossudiment" a un pacte amb el PP i a la seva decisió de començar a negociar amb Podem.

Sáenz de Santamaría no va aclarir si el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, pensa telefonar a Sánchez, però va afirmar que "seguirà estant fins al final" disposat al pacte a l'espera de en què quedi el diàleg amb el líder de Podem, Pablo Iglesias.