El conductor francès que presumptament hauria provocat l'accident d'aquest dissabte al matí a la carretera N-II a Pont de Molins tenia retirat el permís de conduir des del 10 de desembre passat a causa de múltiples infraccions, entre elles diversos positius en taxa d'alcoholèmia.

Així ho ha avançat el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, des de la comissària dels Mossos de Figueres, des d'on ha confirmat que el ferit greu en la col·lisió està "estable dins de la gravetat" i sembla que podrà recuperar-se.

Entre les infraccions que el conductor accidentat tenia registrades a França hi ha diverses alcoholèmies, entre altres múltiples infraccions que van portar la prefactura francesa de Perpinyà a retirar-li el carnet per punts. Després del sinistre es va poder detectar que a l'interior del cotxe francès hi havia dues ampolles de vodka.

Segons fonts dels Mossos, la resta d'ocupants del vehicle, també morts, tenien múltiples antecedents per robatoris, desacatament a l'autoritat i tràfic de drogues. Així mateix, els Mossos han comptabilitzat que dins del cotxe hi havia 6.570 euros, una "quantitat significativa de diners" per a cinc joves, ha apuntat Jané.

El conseller, que ha recordat que el cas s'està investigant, ha fet una crida al fet que les persones que no tinguin permís de conduir o se'ls hagi retirat per infraccions no es posin al volant. Així mateix, el conseller ha avançat que la comissaria de Mobilitat dels Mossos té llista una proposta perquè hi hagi canvis en la penalització sobre aquells que condueixin sense permís, una qüestió sobre la qual la Generalitat està en contacte amb el fiscal superior de Catalunya i amb el fiscal de sala sobre qüestions viàries.