El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, va anunciar ahir la seva intenció de promoure un acord polític i amb els agents socials perquè la jornada laboral, amb caràcter general, finalitzi a les sis de la tarda a Espanya.

A més va prometre promoure un "banc d'hores" perquè els treballadors disposin de temps per a la conciliació familiar i un "segell" per a les empreses que la facilitin, que també tindrien avantatges fiscals. Proposa mesures com flexibilitzar l'hora d'entrada i de sortida del torn de treball, fomentar el teletreball parcial i la creació de guarderies.

Així mateix va proposar el canvi del fus horari perquè Espanya tingui el del meridià de Greenwich com el Regne Unit i Portugal, així com augmentar deu dies els permisos de paternitat per a pares que siguin discapacitats o els seus fills ho siguin, i deu dies més per als pares de famílies nombroses.

El vicesecretari de sectorial del PP, Javier Maroto, va explicar en una compareixença pública que aquestes mesures s'implementaran en la pròxima legislatura si els populars aconsegueixen formar govern o que es recolliran en el seu programa electoral si s'acaben convocant noves eleccions.

Maroto va admetre que l'aplicació de la nova jornada laboral requerirà un pacte entre els grups polítics i, especialment, un acord entre els agents econòmics i socials, i va matisar que no s'aplicarà en serveis públics o empreses amb activitat vespertina o nocturna que tinguin implantats diversos torns horaris.