El conductor del vehicle que va envestir un altre cotxe, dissabte, a Pont de Molins, segons apunten les primeres investigacions policials, tenia el carnet retirat per manca de punts des del 10 de desembre i nombrosos antecedents penals per delictes contra la seguretat viària. L'únic supervivent de la topada mortal, un home de 34 anys veí de Figueres que conduïa l'altre cotxe, en direcció nord, continua ingressat en estat greu i amb pronòstic reservat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, tot i que no es tem per la seva vida.

Els fets es remunten a la matinada de dissabte, quan un cotxe amb matrícula francesa amb cinc ocupants d'entre 19 i 22 anys va envair el carril contrari a la N-II, dins del municipi de Pont de Molins, i va topar amb un altre vehicle on anaven tres homes que es dirigien cap al Pertús per començar la seva jornada laboral en un restaurant. L'accident va deixar set morts: els cinc ocupants del vehicle francès i dos més de l'altre cotxe. L'únic supervivent del sinistre va ser el conductor del vehicle que pujava per la N-II en direcció nord, un veí de Figueres de 34 anys, que va patir diverses ferides i una fractura a l'esternó, però no es tem per la seva vida.

"El cinturó va salvar-li la vida", va tornar a remarcar ahir el conseller d'Interior, Jordi Jané, des de Figueres. Jané va revelar que el conductor del vehicle amb matrícula francesa circulava a una velocitat "inadequada i excessiva" en un tram que està limitat a 80 quilòmetres per hora. Segons va detallar, ahir, el cotxe va derrapar en un indret conegut com el revolt "de la mort" pels veïns, va envair el carril contrari i va xocar contra l'altre turisme, que no va poder fer res per esquivar-lo. A més, en el moment dels fets, el terra estava moll ja que havia plogut a la zona.

Jané va confirmar que el conductor francès, resident a Perpinyà, tenia el carnet retirat des del 10 de desembre del 2015 per manca de punts. A més, acumulava un reguitzell de denúncies anteriors per conduir begut i també per delictes contra la seguretat viària. En conjunt, el grup de cinc joves que van morir en l'accident reunien múltiples antecedents per robatoris, desacatament a l'autoritat i tràfic de drogues.

A més, dins del vehicle, els Mossos d'Esquadra van localitzar 6.570 euros, distribuïts en diversos feixos, i dues ampolles de Vodka. Segons apunten diverses fonts relacionades amb la investigació, els joves haurien sortit de festa aquella mateixa nit. Jané va detallar que la investigació continua oberta i que els agents estan indagant d'on procedien els diners localitzats a l'interior del vehicle.

D'altra banda, el titular d'Interior va comentar que s'estan portant a terme encara les autòpsies dels diversos cadàvers dels difunts a l'Institut de Medicina Forense de Girona. Segons els últims detalls, pel que fa al grup de cinc joves francesos, el conductor i l'acompanyant residien a Perpinyà. Dos més tenien eren veïns de Carcassona i el cinquè vivia a Tolosa.

Pel que fa a l'altre vehicle, a dintre hi anaven tres homes d'entre 31 i 38 anys veïns de Figueres. El conductor, de 34 anys i que va salvar la vida, un home de 38 anys que feia poc que s'havia casat i que la seva dona estava finalitzant els tràmits per traslladar-se a Figueres i un home de 31 anys. Aquest diumenge, el conseller va tornar a visitar els familiars de les víctimes al Tanatori de Figueres.

"Crida a la responsabilitat"

Enmig d'aquesta situació, el conseller d'Interior va fer una crida a la responsabilitat i va destacar el bon funcionament i resultats que està donant des de fa 10 anys l'aplicació del permís per punts. En aquest sentit, i arran de l'accident mortal de Pont de Molins i del que va succeir ara fa uns mesos a Fornells de la Selva on va perdre la vida una jove després de patir un accident provocat per un conductor begut i amb el carnet retirat, el conseller d'Interior va explicar que s'ha reunit dues vegades amb el company de la jove víctima mortal, un advocat gironí, i que també està en contacte amb la Fiscalia de Catalunya per estudiar una nova normativa, protocol o fórmula que pugui evitar que aquesta mena de sinistres es repeteixin. Una proposta impulsada per la comissaria de Mobilitat i que ja estaria gairebé enllestida i en què, com s'havia dit, un dels aspectes que s'estan valorant és retenir els conductors beguts durant unes hores a la comissaria.