El govern grec es prepara per a possibles brots de violència per part dels refugiats quan comencin les devolucions previstes per l'acord Unió Europea-Turquia, segons va admetre ahir el portaveu del centre de gestió de refugiats, Yorgos Kyritsis.

"No descartem violència, la gent desesperada tendeix a ser violenta", va dir Kyritsis abans de puntualitzar que no se'ls tractarà com a "criminals".

Segons l'agència grega de notícies les primeres deportacions després del començament de l'aplicació de l'acord UE-Turquia seran les de 750 migrants, que seran traslladats entre dilluns i dimecres des de l'illa de Lesbos a la ciutat costanera turca de Dikii en dos vaixells que realitzaran diversos trajectes entre la capital insular, Mitilene, i la localitat turca.

En els últims dies s'han multiplicat els incidents en diversos camps de refugiats grecs. Divendres els enfrontaments al centre de detenció de l'illa de Quios van deixar tres ferits i dimecres els del port atenès del Pireu van acabar amb vuit ferits. Després de la violència al centre de Quios centenars de refugiats sirians van enderrocar la tanca sense que la policia els hi ho impedís i es van dirigir caminant cap a la ciutat amb l'objectiu, van assegurar, de no haver de conviure amb els afganesos.

Fins ara la tensió s'ha registrat sobretot entre els grups de sirians i afganesos, en la majoria de les ocasions durant la distribució d'aliments.