Un Airbus A320 decorat amb ocells i núvols de René Magritte de la companyia Brussels Airlines es va convertir ahir en símbol a l'aeroport de Brussel·les, en ser el primer de tres avions de passatgers en enlairar-se de Zaventem després dels atemptats del passat 22 de març a la capital belga.

L'aerolínia l'havia presentat el dia abans dels atacs, que van colpejar aquest aeroport internacional i l'estació de metro de Maelbeek, i ahir es va voler que fos l'obra d'aquesta destacada figura del surrealisme pictòric de Bèlgica el que enlairés els 80 passatgers que van sortir en el primer vol des de Brussel·les cap a Faro (Portugal). El conseller delegat de la companyia gestora de l'aeroport, Arnaud Feist, va afirmar que aquests primers vols són el primer "senyal d'esperança" després de "l'atac covard" patit a la capital. L'accés a l'aeroport es fa enmig de grans mesures de seguretat addicionals.

L'activitat va arrencar amb tres vols "simbòlics", una xifra que s'anirà incrementant gradualment en els pròxims dies. Aquests vols són operats per Brussels Airlines i van a Faro, Torí i Atenes. L'objectiu és que l'aeroport vagi incorporant més vols i recuperi la seva activitat normal abans de l'estiu.

La reobertura de l'aeroport de es fa enmig d'unes mesures de seguretat especials. Els passatgers que s'embarquin hauran de passar per unes dependències habilitades on es faran controls exhaustius de documentació. Només es podrà accedir a les instal·lacions en cotxe particular o en taxi, que hauran de passar controls aleatoris. I només podran entrar a les dependències de l'aeroport les persones que hagin d'agafar un vol. Els passatgers que hagin superat aquests controls es podran dirigir a les portes d'embarcament.