Marc Viader, arquitecte que va dur a terme la reforma de part del conegut com a palauet de Pedralbes, residència de la Infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, ha manifestat que van ser "directament" els ducs qui li van encarregar dur a terme les obres, si bé ha atribuït a l'exassessor fiscal de l'Institut Nóos Miguel Tejeiro la decisió, amb l'exduc davant, de quines quantitats facturar a Aizoon, empresa de la qual el matrimoni n'és propietari a parts iguals.

Així ho ha subratllat durant la seva declaració com a testimoni al judici del cas Nóos, on ha detallat que tant la Infanta com el seu marit li van dir que una part de la reforma es realitzaria a l'habitatge i l'altra, al despatx professional.

Segons ha assenyalat, va cobrar fins un total de 15.000 euros d'Aizoon, després d'acordar-ho amb Urdangarin i Tejeiro, pel condicionament del despatx.

"Vam establir els percentatges del que representava cada part, després d'això vaig facturar de manera particular les obres de l'habitatge a Urdangarin, i les del despatx a Aizoon", ha incidit el testimoni, qui ha precisat que va emetre dues factures a l'empresa dels exducs, una de 10.000 euros i una altra de 5.000, al llarg del 2005.

Tal com ha abundat a la seva compareixença, el despatx de l'exduc "era una habitació" que constava d'una taula de treball, i "també hi havia una altra sala amb unes butaquetes i una altra com una sala de juntes". "Si l'edifici principal mesurava uns 700 metres, uns 200 pertanyien al despatx", ha incidit.

Sobre la seva relació amb els exducs de Palma, Viader ha recordat que "teníem amics en comú i coincidim en diversos ambients", si bé ha asseverat que no ha tornat a tenir contacte amb ells des que van acabar les obres al seu habitatge.

La reforma del palauet s'ha analitzat tant per la Policia Nacional com per l'Agència Tributària al costat d'altres nombroses despeses que s'han carregat a Aizoon, la qual s'ha considerat una de les societats 'tapadora' que integraven l'entramat planejat per Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, amb l'Institut Nóos com a epicentre, per apoderar-se dels fons de les Administracions públiques amb els quals contractaven.

En un extens informe incorporat a la causa, al qual ha tingut accés Europa Press, Hisenda va elevar a un total de 262.120 euros els fons que els exducs van destinar a adquisicions personals del 2004 al 2010 a través d'Aizoon, així com 698.824 a la reforma del palauet de Pedralbes.