Després de la filtració dels papers de Panamà, l'agència Populate ha creat un joc virtual en el qual l'usuari aprèn a crear empreses opaques. El Consorci Internacional de Periodistes de Recerca ho mostra a la seva pàgina web i permet jugar des del seu propi ´site´.

L'usuari tria quin personatge vol ser a ´Stairway to Tax Heaven´: Juan Penalti (un jugador de futbol), Polly Tissien (una política) o Edmun von Kronen (un poderós executiu). A la pantalla apareix un missatge tranquil·litzador: "Benvingut al món secret de les empreses offshore. El seu objectiu és navegar en aquest univers paral·lel i mantenir ocult els seus diners. No es preocupi! Advocats, administradors de patrimoni i banquers estaran aquí per ajudar-lo".

La plataforma interactiva està disponible en anglès, francès i espanyol. Quan hàgim triat al nostre personatge, podrem anar decidint com crear una societat opaca, utilitzar eines per ocultar béns, defraudar a Hisenda... La funció del joc és ajudar a comprendre a l'usuari en poc més d'un minut com han operat les persones implicades en aquest tipus de frau fiscal.