La CUP va advertir ahir a Junts pel Sí que no acceptarà "buidar" de contingut la moció que ha presentat al Parlament en la que crida a desobeir al Tribunal Constitucional (TC) en l'aplicació de la resolució independentista del 9 de novembre.

Dimarts passat, la mesa de la cambra catalana va admetre a tràmit la moció de la CUP, si bé ho va condicionar a modificar el seu contingut al·legant dubtes legals.

Els grups de Junts pel Sí i la CUP es van reunir ahir tarda al Parlament per intentar arribar a un acord sobre aquesta moció del partit anticapitalista, que ha incomodat al grup del Govern.

Segons fonts parlamentàries, la CUP va avisar Junts pel Sí que no està disposada a "buidar" de contingut la moció que han presentat, i per aquest motiu no acceptarà cap moció que rebaixi els seus plantejaments.

En especial, la CUP considera "intocable" el punt referent als Mossos d'Esquadra, en el qual exigeixen que aquest cos no actuï com una policia judicial, així com el de desatendre els requeriments de l'Audiència Nacional.

Malgrat aquesta advertiment, les fonts esmentades van assegurar que la reunió havia anat "bé", i es van instar a continuar treballant per intentar arribar a un acord in extremis, abans que el text de la moció sigui debatut i votat en el ple del Parlament d'aquesta setmana.

D'altra badna, el diputat de la CUP Benet Salellas va revelar ahir, abans de la reunió, que la seva formació ja s'ha posat d'acord amb un sector de Junts pel Sí i que ara falta que hi hagi una posició unitària en el grup majoritari del Parlament. En una entrevista a Catalunya Ràdio, tot i no voler citar ERC ha quedat molt clar que es referia als republicans.

"Hi ha un partit que té una posició més propera a la nostra. JxSí és una coalició i no hi ha una veu única", va afirmar. Salellas va demanar no dramatitzar en cas que no hi hagi un acord sobre el contingut de la moció, malgrat avisar que "passaran coses" en cas que no es pugui arribar a votar en el ple de la cambra.

D'altra banda, va demanar a l'expresident de la Generalitat Artur Mas que faci d'expresident i deixi de fer de "comentarista, rondinaire i glossador del procés".